onsdag 2 oktober 2013

Dobry wieczór Warszawa!

Ännu en vecka har passerat i ditt sällskap. Vad roligt att Miranda och Peter och du fattade tycke för varandra, jag tror att det var riktig kemi som uppstod! Men så visade du också upp dig från dina fina sidor, även om du spelade svårflörtad där på lördagsförmiddagen och regnade lite. Du tog med oss på en givande guidad tur i gamla stan. Där fick vi höra om både Sigismunds sabel som slått i backen och därmed förutspått slutet för Warszawa, om hur 90 procent av gamla stan förstörde under andra världskriget och om hur man istället för gatunamn och husnummer använde utsmyckningar på fasaden i stil med "huset med fruktkorgen". Då visste alla var man bodde, inga konstigheter.
 
Promenad genom någon av dina parker är alltid fint särskilt nu på hösten när du har bytt om till gult och rött. Givetvis testade vi också din paradrätt pieroger. Gillar! Kul också att du visade oss kommunistbaren där allt att dricka kostar 4 zloty (vin, öl, vodka, kaffe, vatten). Höjdpunkten var nog ändå Aioli - vilken fantastisk pärla du erbjuder!
 
I övrigt har vi lärt känna varandra lite mer i vardagen - det blir ofta lunch på den bulgariska restaurangen i hörnet på Marszałkowska, jag tror mig ha identifierat den optimala cykelvägen till jobbet (lite knivigt då det innebär tvära slut på cykelbanor, hetsig trafik och klämrisk från bussarna), och Philip har börjat spela innebandy på amerikanska skolan. Det vi ifrågasätter en del dock är ditt väder - vad hände med en lång, varm höst i uteserveringarnas anda? Regn, rusk och kyla bjuder du på, varför då?
 
Allt som allt är du hursomhelst en trevlig bekantskap. Ja, lite mer än så kanske vid det här laget.
Vi hörs snart igen.
 
 
 
Miranda och Peter på Frida



Kulturpalatset

Miranda, Peter och Kulturpalatset

Philip, Miranda och Kulturpalatset

Vid tunnelbanan

Hus

Hammaren och skäran. Typ.

Plac Hipstera

Kö. Oklart till vad.

Łazienkiparken

Kommunistbaren

Jag och Philip på Buddha

Peter och Miranda på Buddha

Gamla stan

Torget i Gamla stan

Stadsmuren

Här stod en annan mur.


Warsaw Uprising

Presidenpalatset

Philip, Miranda och Peter

Miranda, jag och Philip

Alla fyra i trapphuset

Sallad på Aioli

Såhär roligt var det på Aioli

Miranda och Peter på Aioli

Vad säger räven?

Utsikt från Marriott
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar